ΣΥΡΟΣ: Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. βάζει τα πράγματα στη θέση τους!

kioutsoukis-nikolaos-2
Θύμα συναδελφικών πυρών αλλά και ΑΝΕΛικών ύβρεων τις τελευταίες ημέρες με επιστολή που υπογράφει κάποιος Μπέλτσος (κάποιος να τον μαζέψει εκεί στη συνιστώσα της Κυβέρνησης) έχει πέσει τις τελευταίες δύο μέρες μετά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων Νεωρίου – στην οποία παρέστη και μίλησε – ο Πρόεδρος τους Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Κυκλάδων κ. Μάρκος Βουτσίνος, ενώ ήταν για άλλη μια φορά ένας από τους λίγους που κατέθεσαν προτάσεις για τη διάσωση κι εξυγίανση του Νεωρίου. Πώς γίνεται τώρα ένα κόμμα που έχει αναλάβει το σπουδαίο και βαρύ έργο της συγκυβέρνησης μιας Χώρας να ασχολείται με κάτι τόσο ελάσσονος σημασίας θέμα όπως οι απόψεις και προτάσεις ενός προέδρου εργατικού κέντρου κάποιου νομού, είναι απορίας άξιο. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως σε τέτοια διαδικασία θα τολμούσε να μπει ένα πολιτικό κόμμα μόνον όταν θα είχε πολιτικό – οικονομικό όφελος, η τύχη του οποίου θα κινδύνευε από τη συμπεριφορά αυτού του “θρασύτατου” προέδρου.
beltsos-anel
Βέβαια, σε μια Χώρα όπως η Ελλάδα της οποίας οι πολίτες δεν έχουν πετάξει ακόμα από τα έδρανα της Βουλής αυτούς τους “άλλα λέω προεκλογικά – άλλα κάνω μετεκλογικά” θιασώτες της πολιτικής κυβίστησης και κοινωνικής / εθνικής καταστροφής ΑΝΕΛιτζήδες και ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, απέμενε να δούμε και αυτό το αίσχος, έναν κάποιο Μπέλτσο ορμώμενο από το κυβερνητικό του πλέον σκαμπώ, να καταφέρεται με μένος και περισσή λάσπη  – ΚΑΙ επειδή κάποιοι τοπικοί φίλοι του του υπέδειξαν –  εναντίον ενός ανθρώπου που τί λέει (όπως και δεκάδες άλλοι σε αυτό το δύσμοιρο νησί) ; “Ας ενωθούμε όλοι, διαφωνούμε – συμφωνούμε, για τη διάσωση του Νεωρίου”! Προφανώς, αυτό ενοχλεί….
markos-voutsinos-1
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. λοιπόν (πρόεδρος της οποίας είναι ο Γ. Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Κιουτσούκης Νικόλαος ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε επισκεφθεί τη Σύρο) προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη με την παρακάτω επιστολή:

“Στη μνημονιακή Ελλάδα των επτά ετών οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα έχουμε δει πολλά!!! Αυτό όμως που είδαμε στη Σύρο ξεπερνά κάθε φαντασία!!!

Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σύρου ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Κυκλάδων, ο οποίος είναι και εργαζόμενος του Ναυπηγείου, στην τοποθέτησή του για το μέλλον του Ναυπηγείου, κατέθεσε μια σειρά ΕΥΛΟΓΩΝ ερωτημάτων που συζητιούνται σε όλο το νησί και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες τελικά έγιναν αποδεκτές στο σύνολό τους από τους εργαζόμενους της συνέλευσης!!!

Αντί λοιπόν τα σχόλιά του, οι προτάσεις του, αλλά και η συνδικαλιστική του δράση να κριθεί από τους εργαζόμενους οι οποίοι, καθώς φαίνεται αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, με μια ανακοίνωση λίβελο, του απαντά η οργάνωση των ΑΝ.ΕΛ. του νησιού!!!
kioutsoukis-nikolaos-2-2
Καταγγέλλουμε την τοπική οργάνωση των ΑΝ.ΕΛ. για το υβριστικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης και καλούμε να πράξει το ίδιο και το σωματείο των εργαζομένων.
Καλούμε τις οργανώσεις (Α’ βάθμια – Β’ βάθμια Συνδικαλιστικά όργανα) να σταθούν με την δέουσα σοβαρότητα στο ύψος των περιστάσεων και σε απόλυτη συνεργασία να βρουν κοινό τόπο και να προτείνουν λύσεις που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του Ναυπηγείου ως ναυπηγείο και την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Καλούμε τη διοίκηση του Ναυπηγείου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συζητήσει με τα συνδικάτα τα όποια “επενδυτικά” σχέδιά της για το μέλλον της επιχείρησης. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για λύση των προβλημάτων, αλλά θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης του Ναυπηγείου και των εκλεγμένων συνδικαλιστών!!!

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. στηρίζει κάθε προσπάθεια των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σύρου, του Προέδρου του Ε.Κ.Κυκλάδων συναδέλφου Μάρκου Βουτσίνου και των μελών του Δ.Σ., καθώς και όλων όσων η προσπάθεια στρέφεται στη διάσωση και τη συνέχιση της λειτουργίας τους.”